Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Radio Slave

Som liten ville engelsmannen Matt Edwards designa Lego. Idag samlar han på japanska vuxenleksaker som han döper sina låtar efter.

Under namnet Radio Slave har han smutsat ner The Knife, Nelly Furtado och tyska producentduon Booka Shade samt gjort bejublad pirathiphouse av J-Kwons TIPSY. På egna bolaget Rekid fortsätter han ge ut bootlegs trots att de legala remixjobben trillar in i högt tempo.

– Det är mest för att jag är frustrerad över hur skivbolagen väljer remixare och hur dessa jobbar. Jag förstår inte de som envisas med bearbeta om låtar till oigenkännlighet när originalet redan är bra. Varför inte bara anpassa musiken till dansgolven som de gjorde på sjuttio- och åttiotalet?

På mixskivan Creature Of The Night klistras bortglömd rockdisco ihop med ruff Chicagohouse och monotona technorytmer som om det vore den naturligaste sak i världen.

– Jag har försökt fånga de där sista timmarna på en bra kväll. När du som DJ festar med publiken och kan plocka fram alla de där galna låtarna. Knasig disco och annat från vänsterkanten som du inte kan spela annars.

Publicerat i Rodeo i oktober 2006.

Uppdatering: Idag är Radio Slave en av världens mest hyllade techno- och houseproducenter. Han ger inte ut så mycket bootlegs längre men släpper mängder av remixer och egna produktioner, bland annat på sitt bolag Rekids.

Bonusinfo: Radio Slave var från början en duo bestående av Matt Edwards och en annan pålitlig dansmusikkändis: Serge Santiago.

 1/10 2006, 21:02 – Jonas | Artiklar
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: