Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Bra just nu 2009-10-27

freddiegibbs

För RSS-torskarna som följer de största hiphopbloggarna är detta förmodligen gamla nyheter. Men vill ändå slänga upp en hand för midwestrapparen Freddie Gibbs senaste mixskiva Midwestgangstaboxframecadillacmuzik. Titeln är förstås en tolkning av Outkasts debut Southernplayalisticadillacmuzik. Och det går att dra musikaliska paralleller mellan dessa skivor. 

Gibbs kommer från en håla i Indiana som heter Gary. I en artikel i senaste New Yorker berättar han för Sasha Frere-Jones om tristessen som ständigt är förknippad med att växa upp i en miljö där det bokstavligen inte händer något alls. 

– We don’t even have a movie theatre. We don’t even have a mall. I can’t ride around Gary and get inspired — we don’t have anything. 

Både miljön och musiken får mig att tänka på Paper Route Gangstaz som förra året debuterade på Mad Decent med albumet Fear and Loathing in Hunts Vegas – Diplo & DJ Benzi presents Paper Route Recordz. 

Det charmiga med bonnarappen är att det inte verkar finnas någon klar målsättning med musiken annat än att spela in och lägga upp det på nätet. I en tid då det mesta snabbt utvecklas till en affärsidé känns det välkommet med någon som för omväxlingens skull bara skapar för skapandets skull.

Eller bara för att slå ihjäl ännu en tradig tisdagskväll på landet.

 27/10 2009, 15:13 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: