Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Gratis gaydisco i en blöt källare

danielwang

Han gillar mjukisdjur, är aktuell med ett bokslutsalbum på egna discoetiketten Balihu och spelar i en klaustrofobiskt liten källare i Malmö på fredag. För ett par år sedan hängde Johanna Karlsson och en bunt professionella discoknarkare hemma hos Daniel Wang i Berlin. Nu har hon låtit mig återpublicera den korta men väldigt roliga intervju hon gjorde med honom för Svenska Dagbladet.

Hur pass ideologisk är du?
– Jag vet att jag ofta uppfattas så men det handlar bara om att jag håller fast vid mina musikaliska principer. Att basgångarna och rytmen följer varandra snyggt, bra blåsarrangemang, fin violinsektion. Mina idéer är inte så svåra egentligen. Titta på brittiska producenten Matthew Herbert, där har du en riktigt “ideologisk” dj - han säger att hans dansmusik bara handlar om Israel/Palestina-konflikten och miljömedvetenhet - så stora muséer ger honom pengar att starta projekt för, trots att hans musik är helt avskyvärd och hans dj:ande totalt ointressant.

Är det en discogrej att du samlar på Snobben-saker och mjukisdjur? Måste alla som är intresserade av discohistorien omge sig med kitsch?
– Jag tror det är en samhällstendens, som i Japan där precis alla vuxna verkar samla kitschiga fetischgrejer. Men discofolk är ofta inne på direkt, sensuell tillfredsställelse så de är inte lika blyga för att ta till sig mjuka och söta saker, speciellt saker med retrotendenser.

Du blir jämt bokad till Stockholm men du har sagt i intervjuer att du inte riktigt gillar stan. 
- Jo, hm, det är sant. Det var flera bra dansare på designerhotellet jag spelade på för två månader sen och jag har absolut träffat många trevliga, propra, välklädda och välutbildade människor i stan, snygga gaymän och dj-er som vill skriva ner vilka låtar jag spelar. Men jag har ALDRIG sett någon förlora sig själv och komma ut sitt skal. Stockholm verkar inte ha någon riktigt vild sida. 

Daniel Wang spelar på Brogatan i Malmö nu på fredag. Entrén är gratis och källaren rymmer väl i runda slängar femtio personer så förbered er på en blöt och väldigt trång kväll. Oscar Villata och Adam Lundberg värmer upp. På bilden ovan kommer Daniel Wang ur sitt skal för att visa sin vilda sida tillsammans med Kim Ann Foxman och de andra i Hercules And Love Affair.

 3/11 2009, 0:13 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

En kommentar till “Gratis gaydisco i en blöt källare”

  1. […] att stjäla en fråga från Johanna Karlssons intervju med Wang: Måste alla som är intresserade av discohistorien omge sig med kitsch? Rolig fråga! Men så är […]

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: