Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Världens dyraste dub

YouTube Preview Image

2000, i samband med arbetet med ett kommande Michael Jackson-album (hey - vad i hela världen hände med det? Låter som genialisk idé) hookade Wyclef Jean och hans Refugee Sound upp med kungen av pop och Mad Cobra för att spela in vad som borde vara världens dyraste dubplate. På sin blogg påminde NYC’s Federation Sound oss nyligen om hur det lät.

Just dubplates var den röda tråden på Wyclefs andra soloalbum “The Ecleftic” från samma år. Antar att det var upphovsrättsliga saker som satte stopp för att inkludera Michael Jackson-dubben på den skivan. Han lyckades i alla fall få med exklusiva inspelningar med bland annat countryhjälten Kenny Rogers i combo med Pharoahe Monch samt en dödsruna till Dennis Brown signerad Whitney Houston.

 17/12 2009, 11:11 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: