Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Den näst bästa

– Men jag skulle aldrig kunna betraktas som tidernas bästa rappare eftersom jag är kvinna. Du vet vilken stor sak det var när en svart man, Barack Obama, blev USA:s president. Hur alla sa att vi övervunnit den sista barriären. Det stämmer inte. Det skulle vara en ännu större sak om en kvinna betraktades som historiens bästa rappare. Det kommer att vara den sista jämlikhetsstriden. Det kanske händer en dag. Men det kommer aldrig att hända mig.

Varför?

– Jag är för flickig och rosa för att tas på allvar. Jag gillar att ha kul. De som bestämmer vem som är bäst är oftast … tråkigare.

DN:s Robert Börjesson har träffat Nicki Minaj i London. Obligatorisk läsning och ett av årets viktigaste jämställdhet-inlägg.

 6/2 2011, 13:37 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: