Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Kenny ”Dope” Gonzalez

I helgen besöker producenten och New York-discjockeyn Kenny “Dope” Gonzalez Malmö. Idag är det säkert tio år sedan jag slaviskt följde hans utgivningssteg men det fanns en tid då jag tog emot varje tolva, spellista eller gästmusiker som han eller hans Masters at Work-kollega Little Louie Vega arbetade med som en ny pusselbit i byggandet av musikalisk identitet.

I Masters at Works värld samsades all musik jag gillade på samma dansgolv. Hiphop mixades med house, en discoklassiker spelades direkt efter en salsa- eller latinjazzlåt jag aldrig hört tidigare, funk- och reggaesinglar stod i samma skivbackar, gamla gospel- och soullegender återvände till en klubbvärld de inte varit del av på 20 år. Det synsättet har förmodligen påverkat mig mer än musiken i sig.

Men jag ska inte bli långrandning. Nedan följer en lista på några av alla (tusentals?) låtar och remixar som Kenny “Dope” och Louie Vega satt sin signatur på. För mer om Masters at Work: kolla in deras föreläsning på Red Bull Music Academy nyligen.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image  9/2 2012, 10:23 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

2 kommentarer till “Kenny ”Dope” Gonzalez”

 1. JayStarSeven
  juli 2nd, 2012

  Såg du honom? Vad tyckte du?
  Han spelade mycket grymma låtar på Berns förra ggn, men tyckte inte han hade något direkt flow. Vilket förvånade mig lite…

 2. Jonas
  juli 2nd, 2012

  Ja. Tyvärr, måste jag tillägga. Han stod och spelade en massa uttjatade hiphophits med en sömnig mc som gapade. Oinspirerat är bara förnamnet.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: