Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #1

Artist: Shy FX
Titel:
Just An Example
Utkom år: 1995

Till skillnad från amerikaner och jamaicaner har brittiska musikmakare fått oförtjänt lite uppmärksamhet för sin kärlek till underhållningsvåld och rövarliv. På debuten ”Just An Example” importerade jungleproducenten Shy FX maffiahistorier från när och fjärran för att skapa en kaosartad ögonblicksbild av gatorna i 90-talets London. 15 år senare låter kombinationen av aggressivt smattrande drum’n’bass-rytmer, rökiga reggaebasgångar och autentiska intervjuklipp, där ett tedrickande England oroar sig för våldsromantiken inom genren, lika mycket som ett klassiskt journalistiskt reportage.

Albumet finns tyvärr inte på Spotify men kolla in videon till makalösa genombrottsingeln “Original Nuttah” på Youtube.

Publicerat i Sydsvenskan maj 2009.

 29/11 2012, 20:43 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: