Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Discojävel

Sommaren 2011 arrangerade jag och min DJ-partner in crime Oscar Villata en klubb i Malmö som vi kallade för Disco Devils. Vi skaffade matchande Disco Devils- tatueringar och bjöd in lokala vänner och bekanta och utländska gäster som Fasaan Sound, Horse Meat Disco och John Talabot.

Som en och annan eventuellt noterat redan så var klubben en enda lång subtil hyllning till dubreggaetrollkarlen Lee ”Scratch” Perry och hans snurrigt rara reggaetolva/skivbolag ”Disco Devil”. Klubben varade inte längre än en sommar. Men nu har Island och Trojan Records återutgivit stora delar av Disco Devil-katalogen på ett dubbel-album med rubriken: Lee ”Scratch” Perry & Friends ”Disco Devil – The Jamaican Discomixes”.  Ni hittar den på Spotify. 

 6/12 2012, 10:24 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: