Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #2

Artist: Johnny Osbourne
Titel: Truths & Rights
Utkom år: 1979

Traditionen att återanvända produktioner har gjort det omöjligt att datera jamaicanska inspelningar enbart baserat på hur de låter. Johnny Osbourne introducerade sig 1972 med ”Ready Or Not”, en cover på The Delfonics 60-talsballad som blivit minst lika klassisk som originalet. Sedan försvann han helt för att göra comeback sju år senare med ”Truths & Rights” på snarlika västindiska soulrytmer som han inlett karriären med. Titelspåret har tillhört rootsreggaens kronjuveler i trettio år men idag är det söta ”Can’t Buy Love” som skiner mest på ett genomgående starkt album.

Publicerat i Sydsvenskan november 2009.

Bonus: missa inte Soul Vendors struttiga “Swing Easy”, instrumentalversionen av samma produktion som ”Can’t Buy Love”.

 7/12 2012, 8:00 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: