Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #5

Artist: Loleatta Holloway
Titel: 
We’re Getting Stronger (The Longer We Stay Together)
Utkom år: 1976

Känner ni inte till namnet har ni garanterat hört henne sjunga. Det är discodrottningen Loleatta Holloway som joddlar på Dan Hartmans klassiker ”Relight My Fire” samt på mängder av egna inspelningar som aldrig lämnat de finaste discogolven. Hon har förmodligen aldrig låtit bättre än på ”We’re Getting Stronger” från albumet ”Loleatta”, det första med legendariska Philadelphia-producenten Norman Harris. Trettiotre år senare sluter R&B-makaren Swizz Beatz cirkeln genom att låna låten till comebacksingeln med en annan discodiva: Whitney Houston.

Publicerat i Sydsvenskan augusti 2009.

 28/12 2012, 9:00 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: