Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #6

Artist: Joe Gibbs & The Professionals
 Titel: African Dub Chapter Four
Utkom år: 1979

En missuppfattning om reggaens bångstyriga småsyskon dub är att det mest spännande inträffade i unga år. I själva verket lät det bäst några år senare. Hitproducenten Joe Gibbs albumserie ”African Dub Chapter” hade stor betydelse för spridningen av dub utanför Jamaica. I synnerhet till den för tiden blomstrande punkscenen i London. Tvingas jag välja ett av dessa fyra album blir det avslutningen från 1979. Framförallt för Althea & Donna-dubben ”Iron Gate” som till och med skulle få snuskhummern Lady Saw att rodna.

Lyssna på ”African Dub Chapter” på Spotify.

Publicerat i Sydsvenskan i augusti 2009.

 4/1 2013, 9:00 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: