Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #7

Artist: Q-Tip
Titel: Even If It Is So
Utkom år: 2001 

Med facit i hand kan vi konstatera att Q-Tips fusioninfluerade ”Kamaal The Abstract” inte var så spännande som det lät när skivan började cirkulera på löjligt limiterade bootlegpressar i mitten av 00-talet. Albumet, som gavs ut officiellt först hösten 2009, spelades in redan 2001 men stoppades av skivbolaget innan det nådde hyllorna. Det förändrar inte saken att plattan innehåller en av A Tribe Called Quest-rapparen allra största ögonblick. ”Even If It It So” är en upplyftande combo av jazz och asfaltsgospel som fortsätter att bygga upp stämningen tills man efter drygt fem minuter står och klappar händerna som en säl.

Lyssna på youtube.

Publicerat i Sydsvenskan i oktober 2009.

 11/1 2013, 9:00 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: