Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #8

Artist: Dawn Penn
Titel: 
You Don’t Love Me (No, No, No)
Utkom år: 1967

Bästa jamaicanska låten sommaren 2009? Beyoncé, Wu-tang-rapparen Ghostface Killah och reggae/dancehallstjärnan Buju Banton, som alla besökte Öresundsregionen under våren och sommaren det året, skulle kanske ha sagt Dawn Penns ”You Don’t Love Me (No, No, No)”. Samtliga spelade den på sina konserter. Det är egentligen inget konstigt om det inte vore för att låten är mer än fyrtio år gammal. 1994 spelade Dawn Penn in en ny version som fortfarande är så pass stor att den idag 57-åriga rocksteadysångerskan kan turnera världen runt utan några ytterligare hits i bagaget.

Publicerat i Sydsvenskan juni 2009.

 18/1 2013, 9:00 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: