Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Veckans klassiker #9

Artist: Shabba Ranks
Titel:
Rappin’ With The Ladies
Utkom år: 1990

Att stekhousekungen Bob Sinclar anlitade Shabba Ranks till sommarhiten ”Love You No More” är logiskt. För oss hedningar som fick vår första smak av Jamaica via MTV kommer Shabba Ranks alltid vara störst. Med ”Mr Loverman” – en av halva dussinet genrelokala megahits på genombrottsalbumet – introducerade han massorna för ragga och visade vägen för Sean Paul, Daddy Yankee och andra karibiska popstjärnor som idag är självklara på listorna i väst.

Lyssna på “Rappin’ With The Ladies” på Spotify.

Publicerat i Sydsvenskan juni 2010.

 25/1 2013, 9:00 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: