Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Blå vindar och vatten

Varje land och region har en egen fauna av vinylarter, välkända bland lokala skivbacksgrävare, exotiska troféer för dem som inte har tillgång till samma jaktmarker. Tidigare gick det kränga dessa inspelningar öppet till utlandet. Idag, när vem som helst snabbt kan ta reda på vad som är en exklusiv raritet eller inte är det kanske vanligare att smuggla ut godset på en bootlegskiva eller klippa och klistra lite, placera sitt eget namn på etiketten och kalla det för en edit.

För den som vill ha insyn i vad som kokat i den skandinaviska discosoppan och vad som säkerligen varit ner och vänt i skivväskorna hos lokala dj-dudar som Rune Lindbaek, Anton Klint, Kool DJ Dust, Sergio Rizzolo, Mika Snickars, Mind On The RunTop Nice-kollektivet och Mark Seven de senaste åren rekommenderas att kolla in EMIs samling “Baleric Scandinavia”.

Då jag saknade några personliga favoriter kunde jag inte hålla mig från att göra en egen edit av innehållet på Spotify. Jag har säkert missat någon och lämnade därför spellistan öppen så att ni kan lägga till fler sololjedroppande skandinaviska strandklassiker.

 16/5 2013, 8:42 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: