Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Tårar från en clown

YouTube Preview Image

När jag träffade duon Pap & Emblem i somras i samband med arbetet med “Välkommen till Malmö” för Sydsvenskan berättade duon att de sedan ett år tillbaka lagt i en tyngre växel för en satsning. Jag är osäker på om “seriös” eller “professionell” är rätt ordval i sammanhanget. Klart är att den reggaeälskande hiphopduon numera verkar jobba med betydligt större fokus och målmedvetenhet.

Idag släpptes ytterligare ett frö i den satsningen i form av “Clown”. Videon får mig både att tänka på Smokey Robinsons soulklassiker “Tears of a Clown” och Spike Jonze fanstastiska dokumentär om Pharcyde-outsidern Fatlip (som ligger uppe i sin helhet på Youtube).

 22/10 2013, 13:32 – Jonas | Blogg

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: