Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Skruva den som Michael Jackson

Det finns ett par saker som ligger mig varmt om hjärtat. Cover/versions i allmänhet och dubreggaecovers av stora discohits i synnerhet är en sådan sak. I kapitlet om de bästa tolkningarna av Michael Jacksons landar vi den här måndagskvällen på Jamaica för tre tagningar av The Jacksons klassiska om än något uttjatade “Shake Your Body (Down To The Ground)”.

Joe Gibbs bredde en lättuggad discomacka åt Ruddy Thomas och Welton Irie 1980 som ni kan lyssna på här. Den finns förresten tillgänglig på både Spotify och Junodownload för den som föredrar att lyssna på musik digitalt.

Året efter spelade en ung Carlos Morgan in en lite mer vänsterskruvad tagning som börjar i upplyftande disco men väldigt snart byter tempo och gungar vidare i baktakt. Några av er känner säkert igen den från 2 Many DJs “Radio Soulwax”-mix. Den som diggar den kan förresten inhandla ett färskt exemplar hos lika nystartade som fantastiska lokala discosnedseglarna Wild Life Records, som inspirerade till hela det här inlägget.

(när vi ändå pratar Wild Life Records så får ni inte missa den här godingen Wild Life och Fasaan Records Prins Emanuel knåpade ihop häromdagen när hans kollega Sergio Rizzolo stod vid spisen).

Den bästa versionen är troligen signerad brittiska Suzy Brown. Jag hade hoppats på att kunna lägga upp den här men tyvärr verkar den vara så svåråtkomlig att det enda digitala ljudavtrycket jag hittar är en snutt på Allmusic (ropa till om ni är bättre på att leta än jag). Den nypressade tolvan (0van) som släpptes i samband med finfina Lovers Rock-samlingen “So In Love – Paulette Walker & Friends” för tio år sedan går lös på dryga femhundralappen så jag vågar inte gissa vad ett original kostar.

 11/8 2014, 21:36 – Jonas | Blogg
 Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: