Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Om

Losing My Taste For The Nighlife är Jonas Grönlunds blogg och textarkiv.

1999-2014 arbetade jag som frilansjournalist och skribent med Malmö som bas. Började arbeta för Falu Kuriren i slutet av 90-talet. 2005-2014 skrev jag regelbundet för Sydsvenskan som reporter, kritiker och krönikör. Jag har skrivit mycket om musik men även uteliv, mode, kultur, mat, film, tv och populärkultur i största allmänhet.

Jag har varit fast återkommande krönikör i Dalarnas Tidningar och har synts med ojämna mellanrum på PSLSVT där jag bland annat har arbetat med projektet- och artikelserien “Jamaicabloggen”. 

Sommaren 2013 gjorde jag en stor kartläggning av Malmös hiphop- och urbana musikscen i form av bloggen och artikelserien “Välkommen till Malmö” i Sydsvenskan.

Andra publikationer och uppdragsgivare jag jobbat för är Café, Plaza, White Paper, Sonic, Rodeo, Nöjesguiden, Bon och P3.

I mitten av 00-talet satt jag med i redaktionen för musikkritikpublikationen The Cricket och var chefredaktör för musiktidningen Brus i Malmö. 2012 var jag med och startade utelivsmagasinet HNGR.se.

I övrigt? Har dj:at i New York, är en av personerna bakom hyllade discoklubben Oh Baby I Like It Raw i Malmö och spelar basket för BBK Playmaker i Rosengård.

Kontakt: hej(a)jonasgronlund.se

Facebook.

Twitter.

Spotify.

Soundcloud.

Mixcloud.