Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Diplo – Decent Work For Decent Pay (album) LLL

Likt en mp3-generationens Dr Livingstone har han ”upptäckt” basmusik och hiphophybrider från när och fjärran, och framförallt förenat den musiken med pop och electronica. Blandningen har blivit en genre i sig.

Decent Work For Decent Pay sammanfattar delar av det som Diplo varit inblandad i sedan enda fullängdaren Florida från 2004. Här varvas egna produktioner med omarbetningar av bland andra Daft Punk och svenska Peter, Bjorn & John.

Titeln har lett till snack om att Diplo släpper skivan enbart för att komma ur ett skivkontrakt. Med vetskapen om att vi är många som suttit med de här låtarna i hårddisken minst ett par år tror jag att det ligger något i det påståendet.

För en oinsatt är det en hyfsad introduktion till en av decenniets mest inflytelserika DJ:ar. Men för en fullständig bild av geniet Diplo är det bättre att ladda ner någon av piratmixskivorna I Like Turtles och Top Rankin Santogold – A Diplo Dub.

Diplo
Titel: Decent Work For Decent Pay
Bolag: Ninja Tune/Playground 
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2009-01-28

 28/1 2009, 15:45 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

En kommentar till “Diplo – Decent Work For Decent Pay (album) LLL”

  1. […] här veckan skriver jag bland annat ett par rader om historiens bästa jungleskiva samt Diplo och Switch - lasermännen som producerat merparten av M.I.A:s låtar - och deras dancehallprojekt […]

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: