Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Buraka Som Sistema – Black Diamond (album) LLLL

Kuduro är en dansmusikhybrid med rötter i Angola. Precis som i Rio de Janeiros oäkting baile funk mixas här hiphop med elektroniska lågbudgetproduktioner.

Tack vare dansgolvs-hitten ”Yah!” har Buraka Som Sistema blivit något av frontfigurer för kuduroscenen. Gruppen kommer från Lisabon som med sin stora andel invånare med rötter i den före detta portugisiska kolonin är den stad utanför Angola där genren fått starkast fäste. 

Debutalbumet Black Diamond är sprängfullt av intensiva höghastighetsrytmer, som dunkar mer än skallen morgonen efter ett svartklubbsbesök i Östra Sorgenfri. Långsiktigt är det med andra ord ingen tvärsäker investering men för stunden låter det hur kul som helst.

Buraka Som Sistema
Titel: Black Diamond
Bolag: Border
Betyg: 4
 

Publicerat i Sydsvenskan 2009-02-17

 17/2 2009, 15:19 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: