Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Mavado – Mr Brooks… A Better Tomorrow (album) LLLL

Mavado har varit en av de största dancehallstjärnorna sedan han slog i genom 2006 med singlarna Real McCoy och framförallt Weh Dem A Do.

Som många av de senaste årens jamaicanska bråkstakar har han en bakgrund i veteranen Bounty Killers entourage The Alliance. Det löst sammansatta kollektivet kan bäst beskrivas som en jamaicansk mix av Wu-Tang Clan och G-Unit med de först nämndas talang och de sistas attityd.

På andra fullängdaren fortsätter Mavado bygga de psykedeliska ljudkulisser han presenterade på debuten Gangsta for Life 2007. Liksom 90-talets gangstarappare har han en lika stor kärlek för skjutvapen som smittsamma refränger. Men där amerikanerna spred ett romantiskt skimmer över sina hemkvarter får Mavados mörka rapporter från Kingstons mindre smickrande delar snarare en att aldrig vilja sätta sin fot där.

Mavado
Titel: Mr Brooks… A Better Tomorrow
Bolag: VP
Betyg: 4 

Publicerat i Sydsvenskan 2009-03-03

 3/3 2009, 15:11 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: