Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Keri Hilson – In A Perfect World (album) LLL

Gemensamt för flera nya namn på den afroamerikanska popscenen är en bakgrund som producenter och låtskrivare åt andra. Atlantasångerskan Keri Hilson har länge varit en del av hitmakarkollektivet The Clutch. Men för de stora massorna är hon främst känd för sitt gästspel på Timbalands jättehit The Way I Are från 2007.

Det är också Timbalands hitfabrik som ligger bakom stora delar av Keri Hilsons debut. In A Perfect World skulle egentligen ha kommit redan 2007 men har av olika anledningar skjutits upp flera gånger.

Return The Favor från i höstas var ett försök att bygga vidare på framgångarna med den urbana new wave-disco som Timbaland och vapendragaren Danja presenterade på Justin Timberlakes SexyBack. Två år senare var publiken uppenbart inte lika sugna på att svälja samma bete igen och singeln floppade orättvist hårt på listorna.

Det är ändå tydligt att många av låtarna här inte längre är dagsfärska. Helhetsintrycket blir inte bättre av att Keri Hilson har en anmärkningsvärt intetsägande och anonym röst.

Nu är In A Perfect World ingen dålig skiva. Kommande singeln Knock You Down med Kanye West och Ne-Yo är en välskriven låt liksom Intuition med sina östasiatiska melodislingor och släpande beat som startar och stannar om vartannat.

Men samtidigt som den bekräftar att hitfabriken fortfarande kan leverera kvalitativ popmusik går det inte att ignorera att de ljudbilder som lät framtid i början av 2000-talet har varit samtid i ganska många år nu.

Keri Hilson
Titel: In A Perfect World
Bolag: Interscope/Universal
Betyg: 3

Publicerad i Sydsvenskan 2009-03-24 

 24/3 2009, 16:27 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: