Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Slim Thug – Boss of All Bosses (album) LLLL

Karin Dreijer Andersson, känd både som Fever Ray och ena halvan av The Knife, berättade nyligen att Houstonrapparen Paul Wall var den främsta inspirationskällan till de röstförvrängningar hon experimenterat med de senaste åren. Hon är inte den enda utomstående som tydligt influerats av Texas trögflytande hiphop.

Slim Thug hälsade på den breda publiken i samband med ett inhopp på Mike Jones Still Tippin’ 2005. Singeln var en av de första lokala raphits som fick ett stort genomslag även utanför Sydstaterna.

Då hade Slim Thug länge varit en stjärna i Houston. När han solodebuterade senare samma år var han redan mångmiljonär tack vare mängder av storsäljande mixtapes.

Här saknas de kalla klubbiga inslag som The Neptunes bidrog med på debuten. Istället kryddas de drogade, mörka produktionerna regelbundet med varma soulsamplingar som skapar en snygg kontrast.

Variationen är mindre men den väl sammanhållna helheten gör att Boss of all Bosses som album inte bara är snäppet bättre än debuten utan även av de bästa hiphopskivorna hittills i år.

Slim Thug
Titel: Boss of All Bosses
Bolag:  Koch/Universal

Publicerat i Sydsvenskan 2009-04-07

 7/4 2009, 14:44 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: