Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Burial & Four Tet – Moth/Wolf Cub (tolva) LLLL

Med digitala motorvägar endast en bredbandsuppkoppling bort har geografin inte längre lika stor betydelse för hur musik låter. Men tack och lov produceras det fortfarande skivor och ljudfiler där närmiljön gjort tydliga avtryck.

Britterna William Bevan och Kieran Hebden har var för sig lämnat brusiga rapporter från 2000-talets London,  Bevan under sitt ljusskygga dubstepalias Burial, Hebden som electronicaproducenten Four Tet. Med sina samplingskollage har de skapat soundtrack till hemkvarteren som är vackert smutsiga på samma gång.

På Moth/Wolf Cub förenas de båda för första gången på skiva. Den hemlighetsfulla tolvan innehåller två spår. Vilken som är vilken är svårt att veta då omslaget helt saknar både information och text.

På ena sidan sticker de förbi Chinatown och återvänder till studion med en asiatisk melodislinga som de ganska förutsägbart dekorerar med en grusig dubstep-produktion.

Den stora behållningen är istället baksidan som låter som om militanta Detroit-producenten Moodymann gått vilse i Södra Londons förorter och tvingats bevittna de sista minuterna av något illegalt rave.

Överraskande och försommarens mest angenäma Londontripp.

Burial & Four Tet
Titel: Moth/Wolf Cub
Bolag: Text Records
Betyg: 4 

Publicerat i Sydsvenskan 2009-05-13.

 13/5 2009, 18:05 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: