Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Cam’ron – Crime Pays (album) LL

Han var basketspelaren som skippade college för att bli hiphopentreprenör i Harlem. Sett till framgångarna med Diplomats – i mitten av 00-talet rapvärldens kanske viktigaste kollektiv och skivbolag – var det ingen dum strategi.

Sju år efter genombrottet är det upp till bevis för Dipset-bossen. Killa Season från 2006 debuterade förvisso högt på USA-listan men var samtidigt det sämst säljande albumet hittills i Killa Cams drygt tioåriga karriär.

Comebackskivan efter två års frånvaro låter bitvis ansträngt anpassad till en samtid Cam’ron inte verkar vilja vara en del av. Cookies With Some Apple Juice är exempelvis bara en karikatyr av Crank That (Soulja Boy). Soulja Boys ringsignalsplåga är förvisso genial i sin korkade enkelhet men det är knappast en stass värdig en rapveteran.

Ibland glimrar det till, exempelvis i Woo Hoo och Spend The Night. Däremellan saknas engagemang och inspiration i både produktioner och texter. Om ordflödet tidigare lät kaxigt blasé låter det nu bara uttråkat. Som om Cam’ron räknade ner dagarna till han kan lägga rapkarriären på hyllan och gå vidare till något annat.

Cam’ron
Titel: Crime Pays
Bolag: Diplomats/Asylum
Betyg: 2

Publicerat i Sydsvenskan 2009-05-13. 

 13/5 2009, 18:08 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: