Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Toddla T – Skanky Skanky (album) LLL

Utmärkande för urban brittisk dansmusik oavsett genre har alltid varit den massiva basen. Flera generationer efter att de första västindiska invandrarna tagit med sig hemländernas soundsystemkultur till England fortsätter de gigantiska baslådorna mullra helg efter helg.

Toddla T är ett tanigt blekansikte som blandar muskulös dancehall och hiphop med brittisk garage och stökig house. Med hjälp av bland andra rapveteranen Roots Manuva och blogghousefavoriten Hervé levererar Sheffieldproducenten en debut fast förankrad i brittisk storstadsmusik samtidigt som den inte låter som mycket annat.

Inledningsvis är han farligt nära att irra in på en återföringsfest med någon av Chemical Brothers gamla big beat-polare från Heavenly Social bakom skivspelarna. Men Toddla T är alldeles för upptagen av nuet för att göra misstaget att trassla in sig i det förgångna.

Istället utvecklas Skanky Skanky till ett kaotiskt baskalas som mot slutet låter riktigt trevligt, speciellt i avslutande garageballaden Better.

Toddla T
Titel: Skanky Skanky
Bolag: 1965
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2009-06-03. 

 3/6 2009, 18:50 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: