Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Major Lazer – Guns Don’t Kill People… Lazers Do (LLL)

The Clash. När Diplo och Switch – producenterna bakom brittiska M.I.A:s största ögonblick och därmed några av de tuffaste snubbarna som guppat bakom en laptop de senaste åren – bokar flygbiljetter till Jamaica i namnet Major Lazer kan jag inte sluta tänka på rockhistoriens främsta rudeboys.

När The Clash var som bäst skakade gatorna omkring dem av punk, hiphop, disco och reggae som gruppen adopterade och dubbade till rock’n’roll. Trettio år senare bygger den globala mix av lågbudgetproducerad dansmusik som i synnerhet Diplo gjort till sitt signum på samma gränsöverskridande attityd och DIY-attityd.

På sin gemensamma debut lockar Diplo och Switch in svenska Mapei samt jamaicanska dancehallstjärnor som Vybz Kartel, Mr. Vegas och T.O.K. till studion. Alla levererar förstklassigt. Tyvärr håller inte produktioner riktigt samma nivå. Men det borde inte hindra Joe Strummer från att gunga i himlen till den här tossiga bredbandspunken.

Major Lazer
Titel: Guns Don’t Kill People… Lazers Do
Bolag: Mad Decent/Downtown
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2009-06-16. Återpublicerat med tillåtelse av Sydsvenskan.

 16/6 2009, 10:03 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

En kommentar till “Major Lazer – Guns Don’t Kill People… Lazers Do (LLL)”

  1. […] recension av Guns Don’t Kill People… Lazers Do.  22/7 2009, 8:26 – Jonas | Artiklar  Etiketter: Dancehall, Dave Taylor, […]

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: