Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Raekwon – Only Built 4 Cuban Linx II (LLL)

Wu-Tang Clan var inte bara en av 90-talets mest stilbildande grupper musikalilskt. Genom att separera kontrakten för gruppmedlemmarnas solomaterial från sina gemensamma utgivningar var de även pionjärer på ett affärsmässigt plan.

Kronjuvelen bland soloutflykterna är fortfarande Raekwons Only Built 4 Cuban Linx. På uppföljaren är det stört omöjligt att höra att det har gått 14 år. Därmed är det lätt att luras till att avfärda Raekwon som orelevant. Men den som gör det glömmer att klanen aldrig varit i synk med samtiden utan hela tiden verkat i ett parallellt universum av maffiahistorier, hiphop och gamla kung fu-myter.

Knappast nyskapande men som ett av årets mest efterlängtade gubbhopsläpp infriar den förväntningarna.

Raekwon
Titel: Only Built 4 Cuban Linx II
Bolag: EMI
Betyg: 3 

Publicerat i Sydsvenskan 2009-09-09


 9/9 2009, 11:04 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: