Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

This Is Head – 0002 (LLLL)

Krautinfluerad rock framstår allt tydligare som moderna klubbmäns motsvarighet till föräldrarnas syjuntor och whiskyprovningar: ett sätt att bara vara sig själv för en stund tillsammans med likasinnade.

Det innebär inte att det här Pink Floyd- och Can-älskande hörnet av musikvärlden slutat vara intressant. De känsligaste trendbarometrarna må peka åt ett annat håll, men rent kvalitativt har 2009 varit ett av de bästa åren sedan housevärldens finsmakare lät skägget växa halvvägs in i 00-talet.

Om någon för ett år sedan berättat att ett band från Möllevången skulle presentera den perfekta mixen av brittiska A Mountain of Ones flyktiga ljudbilder och svenska Studios känsla för popmelodier hade jag inte trott dem. Men det är precis vad This Is Head gör. När sedan Studios Dan Lissvik halvvägs in i sin remix låter en drivande discokagge lyfta lagren av gitarrer sluts cirkeln på ett självklart sätt.

This Is Heads blandning av rock- och dansmusikrötter är inte bara angenäm lyssning. Den är ett direkt eko av musiklivet i närmiljön just nu.

This Is Head
Titel: 0002
Bolag: Enkelt
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2009-10-21 

 21/10 2009, 12:33 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

2 kommentarer till “This Is Head – 0002 (LLLL)”

  1. […] Recension av This Is Head “0002” […]

  2. […] Recension av This Is Head 0002. […]

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: