Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Ghostface Killah – Ghostdini: The Wizard of Poetry In Emerald City (LLL)

Sitt skräckinjagande namn till trots har Ghostface Killah alltid varit kvinnornas man. En kungfupanda som pratar kärlek när andra diskuterar gamla kampsportfilmer och hur man lättast hittar röka nattetid. Åttonde albumet låter som om han utgått från tårdrypande Mary J Blige-duetten All That I Got Is You från solodebuten och siktat på att göra hiphopens motsvarighet till Marvin Gayes sovrumsklassiker Let’s Get It On. Upp till den nivån når han inte. Men spökplumpens sex- och samlevnadsrap är ändå betydligt bättre än vad man förväntar sig av en Wu Tang-krigare på väg in i medelåldern.

Ghostface Killah
Titel: Ghostdini: The Wizard of Poetry In Emerald City
Bolag: Def Jam/Universal
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2009-10-14

 26/10 2009, 23:27 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: