Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

J.Period & K’Naan presents The Messangers – A Tribute To Fela Kuti, Bob Marley & Bob Dylan (LLLLL)

De bästa mixskivorna påminner ofta om dokumentärer. Precis som bra reportage får läsaren att känna att de upplever samma sak som personen på plats ger bra mixskivor lyssnaren en inblick i skapandeprocessen på ett sätt som studioalbum sällan gör.

The Messengers är ett oemotståndligt samarbete mellan producenten J.Period och somaliska-kanadensiska rapparen K’Naan. På skivan blandar de nyproducerade spår baserade på material från Bob Dylan, Bob Marley och Fela Kuti med originallåtar från trion samt intervjuer och fragment från radio- och tv-arkiven.

Johnny Was förvandlar K’Naan och J.Period Marleys ursprungsversion till en rapport från krigets Irak. På Relationships Lay loopar de några rader från Lay Lady Lay och får Dylan att låta lika funky som hans afro ger sken av.

Genom att placera tre av popmusikhistoriens största politiska symboler i ett samtida sammanhang blir The Messengers en välkommen påminnelse om att stor musik kan göra så mycket mer än bara att underhålla.

J.Period & K’Naan
Titel: presents The Messangers - A Tribute To Fela Kuti, Bob Marley & Bob Dylan
Bolag: www.jperiod.com
Betyg: 5

Publicerat i Sydsvenskan 2009-09-30

Mer: Recension av J.Period & Nneka The Madness (Onye-Ala)

 26/10 2009, 23:32 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

En kommentar till “J.Period & K’Naan presents The Messangers – A Tribute To Fela Kuti, Bob Marley & Bob Dylan (LLLLL)”

  1. […] Mer: Recension av J.Period & K’Naan presents The Messangers – A Tribute To Fela Kuti, Bob Marley & Bob Dylan  28/1 2010, 18:49 – Jonas | Recensioner  Etiketter: 2Pac, Fela Kuti, Hiphop, J.Period, Lauryn Hill, M.I.A., Nneka, Notorious B.I.G., Soul Du kan lämna feedback eller pinga. Sizzla – Crucial Times (LLL) Four Tet – There Is Love In You (LLLL) […]

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: