Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Ryan Leslie – Transition (LLL)

Efter att ha experimenterat med både dancehall och futuristisk R&B koncentrerar sig Ryan Leslie numera på att göra ett slags uppdaterad variant av den gatusoul som P Diddy lanserade i mitten av 90-talet. Det är aldrig bakåtsträvande, men samtidigt så vuxet tillrättalagt och tillknäppt att ingen av hans låtar lär höras i tonårsmobilerna.

Som låtskrivare och producent tillhör Ryan Leslie de bästa. Men endast nio månader efter storbolagsdebuten är han föga överraskande fortfarande lika begränsad som sångare. Ryan Leslie klarar helt enkelt inte att förmedla de känslor och stämningar som hans ofta förstklassiga låtar gör anspråk på.

Nothing med dess ylande elgitarrer och reggaeinfluerade basgång påminner inte om något jag hört utanför Jamaica. Spegelbollen You’re Not My Girl hade kunnat bli en hit med någon som Justin Timberlake i mickbåset. Nu förvandlar Leslie den istället till ett anonymt albumspår.

Lika mycket som jag ser fram mot Ryan Leslies låtar i framtiden hoppas jag att det här är det sista jag hör från honom som soloartist.

Ryan Leslie
Titel: Transistion
Bolag: Universal
Betyg: 3
 

Publicerat i Sydsvenskan 2009-11-11.

 11/11 2009, 14:58 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: