Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Rihanna – Rated R (LLLL)

Den missbrukade klyschan att kärlek gör ont fick en något större betydelse när Rihanna i en smärtsam ABC-intervju i början av november talade ut efter att ha blivit misshandlad av före detta pojkvännen, R&B-stjärnan Chris Brown.

Det gör att det hela tiden finns ett allvar i berättelserna om kärlek på liv och död på fjärde skivan Rated R som är svårt att bortse från. När Rihanna jämför inträdet i en ny relation med rysk roulette handlar det aldrig bara om en snygg metafor.

Förutom ett par oväntade men snygga gästspel från brittiska basproducenterna Chase & Status bjuder Rated R inte på några stora musikaliska överraskningar. Norska Stargate, Tricky Stewart och The-Dream samt Justin Timberlakes låtskrivargäng The Y’s levererar precis de storslagna ballader och radiohits de är anlitade för att leverera.

Rihanna har aldrig haft en stark röst, men hur okänsligt det än känns att skriva passar hennes bräckliga stämma det drama hon iscensätter - eller snarare har levt. 

Rihanna
Titel: Rated R
Bolag: Def Jam/Universal
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2009-11-18

 18/11 2009, 14:52 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: