Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Gucci Mane – The State vs Radric Davis (LLL)

De som tillbringade helgens frukost med International Herald Tribune fann Gucci Mane utvikt över halva köksbordet. I en intervju berättar Atlantarapparen om kampen med att ta karriären till nästa nivå. Vid tiden för publiceringen hade Gucci Mane avverkat en månad av ett tolv månader långt fängelsestraff, resultatet av en misskött villkorlig frigivning från en tidigare runda som avslutades i mars i år.

Trots att han bara tillbringade drygt ett halvår på fri fot har Gucci Mane spelat in mer än 150 låtar, spridda över 40 mixtapes och album med olika artister. I år. Det är också främst hans produktivitet som gjort honom till en potentiell tronarvinge till Lil Wayne.

Det som talar mot Gucci Mane är att hans sluddriga stil inte är unik. Det som talar för honom är att The State vs Radric Davis innehåller ett par potentiella hits, bland annat barnförbjudna Sex In Crazy Places. Just bristen på hits har varit Radric Davis största hinder sedan genombrottet med fyra år gamla Young Jeezy-samarbetet Icy.

Gucci Mane
Titel: The State vs Radric Davis
Bolag: Asylum/Warner
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2009-12-16. 

 16/12 2009, 10:57 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: