Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

J.Period & Nneka – The Madness (LLLL)

Något säger mig att vi kommer att höra en hel del om Nneka 2010. Efter att ha spenderat halva 00-talet med halvmiserabla produktioner har den tysk-nigerianska neosoulsångerskan inför USA-lanseringen med kommande albumet Concrete Jungle vänt sig mot Brooklyn. Med hjälp av producenten och mixtapemaestron J.Period har Nneka genomgått en välkommen make over och pånyttfötts som en ung Lauryn Hill, stylad av M.I.A.

Med J.Periods välsignelse förvandlas Nnekas lätt allergiframkallande originalmaterial till oemotståndlig medveten gatusoul som den kunde låta i New York i mitten av 90-talet när rappare, västindiska gaphalsar och R&B-vokalister samsades om samma beats.

Gratisdistribuerade mixskivan The Madness (Onye-Ala) är lika mycket ett viktigt upprop för Afrika – och kritik mot vår onyanserade bild av kontinenten – som ett musikaliskt Här är ditt liv där afrobeatmästaren Fela Kuti är en lika självklar influens som Notorious B.I.G. och 2Pac.

J.Period & Nneka
Titel: The Madness
Bolag: www.jperiod.com
Betyg: 4 

Publicerat i Sydsvenskan 2010-01-13

Mer: Recension av J.Period & K’Naan presents The Messangers – A Tribute To Fela Kuti, Bob Marley & Bob Dylan

 28/1 2010, 18:49 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

En kommentar till “J.Period & Nneka – The Madness (LLLL)”

  1. […] Recension av J.Period & Nneka - The Madness (Onye-Ala)  7/2 2010, 12:42 – Jonas | Recensioner […]

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: