Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Bako Dagnon – Le Guide de la Révolution (LLLL)

Trots en lång karriär, som startade i inflytelserika L’Ensemble Instrumental National du Mali, har Bako Dagnon aldrig fått samma genomslag i väst som Amadou & Mariam, Salif Keita och andra maliska storstjärnor. En förklaring är att det dröjde ända till 2007 innan hon gav ut en fullängdare på den internationella marknaden.

På första tolvan från förra årets Sidiba tar malisångerskan en vältrampad genväg till väst via klubbmusiken och två tropikfrälsta britter.

Simbad förvandlar självsäkert låten till spröd regnskogshouse medan Frankie Francis respektfullt förlänger och sprider ut originalets lager av plockande gitarrslingor till en upplyftande exkursion i gränslandet mellan folk- och dansmusik.

Trollbindande vackert i all sin enkelhet.

Bako Dagnon
Titel: Le Guide de la Révolution
Bolag: Discograph
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2010-03-17.

 1/4 2010, 7:20 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: