Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Meth, Ghost And Rae – Wu-Massacre (LLL)

”Om du hört den här i Melodifestivalen hade du inte reagerat. Men jag hör ju Wu-Tang i det här”, säger Petter i senaste Sonic för att förklara sin nyfunna kärlek till soul. RZA som 90-talets motsvarighet till Motownproducenten Norman Whitfield? Varför inte.

Our Dreams är det enda RZA-producerade spåret på Wu-Massacre men hans ande vilar över hela skivan. Det är även den starkaste låten på det lite snöpligt korta albumet från Wu-kollektivets tre vassaste tungor.

Även om Wu-Massacre är trogen det sound som gruppen introducerade i början av 90-talet låter det aldrig bakåtsträvande, tvärtom. Precis som retroestetiken i Quentin Tarantinos filmer är Wu-Tangs teatrala pseudovärd blott ett berättartekniskt verktyg som aldrig handlat om nostalgi.

Meth, Ghost And Rae
Titel: Wu-Massacre
Bolag: Universal
Betyg: 3

Publicerad i Sydsvenskan 2010-03-25.

 1/4 2010, 7:26 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: