Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Trina – Amazin’ (LLL)

För tillfället är Fergie från Black Eyed Peas den enda frekvent återkommande kvinnan på USA-listan med någon relation till hiphop. Det är träffande för hur illa ställt det är med jämställdheten inom genren.

Men allt är inte becksvart. Redan för tio år sedan gjorde Miamirapparen Trina hiphop med influenser från den lokala stripklubbsdisco som i slutet av 00-talet spred sig ända till Sverige. På femte albumet har delar av det barnförbjudna materialet fått lämna utrymme för kommersiell dansmusik och flörtar med R&B.

Det är lite synd för även om ämnet inte är lika uppseendeväckande är Trina fortfarande roligast när hon släpper lös tantsnusket. Exempelvis i Dang-A-Lang, ett samarbete med tronarvingen Nicki Minaj och Lady Saw, om män med stora penisar.

Trina
Titel: Amazin’
Bolag: EMI
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2010-005-05

 9/5 2010, 18:53 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: