Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Helt Off – Marknadens soldat (LLL)

Chords, Måns Asplund och deltidsmedlemmen Timbuktu har alltid befunnit sig lite utanför den svenskspråkiga reggaescenen. Den är också förklaringen till att Helt Off kommer undan med hedern i behåll även efter att de före detta Nationaldemokraterna i Nordisk Ungdom med sin reggaeinfluerade kampanjsång Tänk hånfullt placerat en känga i mellangärdet på en genre som redan befann sig i framstupa sidoläge.

På tredje albumet rör sig Helt off i liknande rootsmiljöer som de gjort sedan debuten 2004. Samhällskritiska texter från vänster varvas med vardagsbetraktelser. Tyvärr framstår de sistnämnda lätt som bagateller i en tid där det aldrig känts mer angeläget att utnyttja varje möjlighet till att säga ifrån och aktivt ta ställning.

Bästa spår: Mediakåt

Helt Off
Titel: Marknadens soldat
Bolag: Pope Records/Universal
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2010-05-26

 2/6 2010, 9:11 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: