Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Ikonika – Contact, Love, Want, Have (LLL)

Variationen inom dubstep har länge varit så stor att det mer påminner om en rörelse än en genre med gemensam ljudbild.

Londonbaserade Sara Abdel-Hamid gör en lågbudgetproducerad mix av dubstep och electronica som inte låter som mycket annat. Utmärkande är svepande syntmattor, intensivt blippiga melodislingor och basfrekvenser så låga att de är svåra att ens uppfatta i ett par laptophögtalare.

Temat på debuten är uppbyggt som ett gammalt arkaddatorspel. Från inledande Ikonoklast (Insert Coin) via Yoshimitsu – en ninjakaraktär från dataspelet Tekken – till nästsista spåret Look (Final Boss Stage). Musiken låter också som om Super Mario hittat en bortglömt teleporteringsledning till Londons kloaker.

Bästa spår: Idiot

Ikonika
Titel:  Contact, Love, Want, Have
Bolag: Hyperdub/Border
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2010-05-26

 2/6 2010, 9:06 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: