Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

The Roots – How I Got Over (LLLLL)

The Roots kritiseras ofta för att förvandla sina konserter till utdragna jamsessioner. För de som deltar är det säkert spännande men för oss andra är inte lika njutbart.

Nionde skivan är gruppens mest liveinfluerade studioalbum hittills. Men tro inte att det innebär onödiga utsvävningar i sömnig musikermuzak. How I Got Over är den totala motsatsen. Drygt 42 minuter upplyftande musik där gruppen förfinat och skalat ner tills inte en ton eller trumslag känns omotiverad.

Även om de får assistans av pop/rock-sångare som Joanna Newson och Monsters of Folk är rötterna fast förankrade i afroamerikansk musiktradition. Och som förvaltare av den finkänsliga blandningen av politiskt allvar och underhållning är The Roots oslagbara.

The Roots
Titel: How I Got Over
Bolag: Def Jam/Universal
Betyg: 5

Publicerad i Sydsvenskan 2010-06-30
 22/7 2010, 8:15 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: