Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Gyptian – Hold You (LLL)

Gyptian är en av de artister som då och då övertygar mig om att vår tids bästa pop görs på Jamaica. De senaste månaderna har orsakerna varit Hold You – årets största karibiska crossoverlåt – och uppföljaren Nah Let Go, en smittsam poprefräng över en retrodigital dancehallproduktion. Båda finns med på reggaecroonerns tredje fullängdsalbum. Det gör även fem år gamla Beautiful Lady, 00-talets kanske främsta reggaeballad, som med jamaicansk logik återanvänds på nytt.

Placera ovanstående i en spellista. Komplettera med ännu äldre akustiska hits som Serious Times och Mama, Don’t Cry och ni har en utmärkt grund till den best-of-samling som är att föredra framför det övriga dussinmaterialet som finns inkluderat här.

Gyptian
Titel: Hold You
Bolag: VP
Betyg: 3

Publicerad i Sydsvenskan 2010-08-11

 17/8 2010, 9:51 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: