Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Daft Punk – Tron: Legacy (LLL)

Det är på sätt och vis träffande att Daft Punk anlitas för att göra musiken till uppföljaren av en 80-talsfilm där handlingen kretsar kring en programmerare som fastnat i en virtuell tv-spelsvärld. Den franska duon har mer än några andra stannar kvar i nostalgiska reproduktioner av framtidsvisionerna från tonåren.

Inspirerade av bland annat John Carpenter (Flykten från New York) och grekfranska syntpionjären Vangelis (Blade Runner) varvar Daft Punk storslagna orkesterarrangemang med knorriga electrokompositioner. Framför bioduken fungerar de 22 bombastiska styckena förmodligen utmärkt. Men utanför sitt sammanhang blir det väl dramatiskt svulstigt för att intressera de ickefrälsta.

Bästa spår: End of Line

Artist: Daft Punk
Titel: Tron: Legacy (Soundtrack)
Bolag: Walt Disney Records
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2 december 2010.  

 3/12 2010, 20:33 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: