Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Black Eyed Peas – The Begining (L)

Will.i.ams nyinspelning av Reel II Reals klubbklassiker I Like To Move It i samband med ”Madagascar: Escape II Africa” indikerade vilka Black Eyed Peas nyckelperson hädanefter vände sig till. Låten var stor på min dotters dagis när den släpptes för två år sedan. Hon fyller snart fyra.

Drygt ett år efter föregångaren The E.N.D. fortsätter popvärldens mest populära gycklare att göra autotunade barnvisor av urban dansmusik. The Time är en plågsam electroinfluerad nytagning av Dirty Dancing-klassikern (I’ve Had) The Time of my Life. Visst går det att urskilja en utveckling mot klubbigare miljöer men genomförandet är så medvetet banalt att man som lyssnare känner sig fullständigt idiotförklarad.

Black Eyed Peas
Titel: The Beginning
Bolag: Interscope/Universal
Betyg: 1

Publicerad i Sydsvenskan 2010-12-01

 4/1 2011, 10:25 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: