Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Lil Wayne – I Am Not A Human Being (LLL)

Tidigare i år tvingades de senaste årens största och mest produktiva rappare att slå av på takten. I mars började Lil Wayne avtjäna ett åtta månader långt fängelsestraff. Brottet han dömdes för var dock inte den då nyligen släppta rockmassakern Rebirth utan olaga vapeninnehav.

New Orleans-rapparens åttonde fullängdare består av inspelningar gjorda innan han hamnade i finkan och är en välkommen tillbakagång till den hiphop som under 00-talets andra hälft gjorde Lil Wayne till nummer ett.

Produktionerna lider av viss variationsbrist. Men det kompenseras av Lil Waynes surrealistiska spegling av populärkulturvärlden och karaktäristiskt skruvade ordlekar som fortfarande är klart underhållande.

Lil Wayne
Titel: I Am Not A Human Being
Bolag: UniversalMotown
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2010-10-06

 4/1 2011, 9:34 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: