Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Michael Jackson & Akon – Hold My Hand (LLLL)

För drygt två år sedan cirkulerade en duett med autotune-pionjären Akon och Michael Jackson på Internet utan att göra något större avtryck. Det säger förmodligen mer om intresset för MJs nya inspelningar 25 år efter milstolpen Thriller och ett år innan hans tragiska bortgång än om låten i sig.

För när skivbolagen kramar ytterligare en ”osläppt” låt ur Jacksons annars kräsna och nogräknade diskografi förvånas jag av att den inte slog tidigare. Hold My Hand är nämligen precis den sortens svulstiga ballad många förknippar med kungen av pop sedan afron och sedermera de glansiga lockarna ersatts av Elizabeth Taylors peruk.

Till skillnad från förra årets This Is It ger den förmodligen en mer realistisk bild av hur Jackson hade låtit idag.

Michael Jackson & Akon
Titel: Hold My Hand
Bolag: Sony
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2010-11-17

 4/1 2011, 10:09 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: