Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Sebastian Mullaert aka Minilogue – Wa Wu We (LLL)

När Möllevångens utvandrade klubbstjärnor Minilogue uppträder har de ofta som krav att få spela uppemot fyra timmar. De anser att deras hypnotiska och lekfulla techno inte kommer till sin rätt i ett mer komprimerat sammanhang.

Därför är det inte förvånande att duons Sebastian Mullaert på dj-mixdubbeln WaWuWe utnyttjar två hela fullängdsskivor. Stommen består av långsamt stämningsbyggande house och techno med inslag av bland annat jazz, folkmusik, dub och latinamerikanska slagverk.

Att kräva lyssnarens koncentration i närmare 160 minuter är mycket begärt. Men variationsrikedomen av smygande, oidentifierbara ljud är så stor att lyssningen blir lika spännande som att sakta invänta gryningens djurliv genom en nattkikare.

Sebastian Mullaert aka Minilogue
Titel: WaWuWe
Bolag: Mule Electronic
Betyg: 3

Publicerad i Sydsvenskan 2010-09-29

 4/1 2011, 9:09 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: