Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Adam Tensta – Scared of the Dark (LLL)

På fyra år gamla debutalbumet gömde Adam Tensta engagerade och genomtänkta texter bakom en pastellfärgad yta. På uppföljaren tar han electrorappen från singelhitsen vidare till ett mörkare och mer dystopiskt Sverige där tristess och utanförskap är bränsle för potentiella upplopp. Texterna är fortfarande angelägna och har blivit mer personliga. Exempelvis i ”Lights At Bay” som beskriver förhållandet till en missbrukande pappa.

Adam Tenstas monotona rapstil passar det elektroniska klubbsammanhanget. Tyvärr består de frustande produktionerna ofta av Lisbeth Salander-electro som var tveksam redan för tre år sedan när filmaren Romain Gavras lät franska förortskids löpa amok till ljudet av Justice.

Artist: Adam Tensta
Titel: Scared of the Dark
Bolag: Respect My Hustle
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2011-04-12

 23/8 2011, 15:00 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: