Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Angel Haze – King (LLL)

Det är inte mycket vi med säkerhet kan veta om Angel Haze. Bortsett från att hon är en talangfull rappare med en förkärlek för bakvända baseballkepsar och webbkameramonologer på Youtube. All personlig ­information – att hon är bisexuell, ursprungsamerikan och född 1991 – har enbart henne själv som källa.

På senaste mixtapet ”King” gör hon skruvade tolkningar av hits från bland andra Kanye West och Nicki Minaj. Motivet verkar mer vara tävlingsinstinkt än brist på egna idéer.

Spontaniteten bidrar till att det går att ha överseende med att det produktionsmässigt låter oslipat. I de bästa stunderna framstår hon som en lyckosam kombination av självupptagna twittermissbrukare som Tyler, the Creator och jourhavande kompis.

Bästa spår: “Sufferings first”

Artist: Angel Haze
Titel: King
Bolag: Gratissläpp
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2011-08-03

 23/8 2011, 16:02 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: