Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Burial, Four Tet & Thom Yorke – Ego/Mirror (LLLL)

Det händer saker i England. Ja, det gör det förstås alltid men det var länge sedan det lät så här intressant. Det som startade som en utveckling av drum & bass och på 00-talet mellanlandade i dubstep har senvintern 2011 dragit vidare från dansgolvet för att ljudsätta timmarna efter stängning och de emotionella avtändningar som alltid infinner sig när det går upp för en att även den här kvällen hade ett slut.

Four Tet och Burial närmade sig liknande miljöer redan 2009 på utmärkta ”Moth/Wolf Cub”. Här överträffar de den tolvan genom att med hjälp av Radioheads Thom Yorke skapa två urbana popballader som låter lika bra på en nattbuss i London som i ett Öresundståg eller en taxi från Norra Grängesbergsgatan.

Artist: Burial, Four Tet & Thom Yorke
Titel:
Ego/Mirror
Bolag:
Text Records
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2011-03-23

 23/8 2011, 14:35 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: